Frans te Brake gereanimeerd!

Frans te Brake is een van de mensen die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van een reanimatienetwerk van burgers in de kernen Mook en Molenhoek.

Op 4 augustus jl. is Frans getroffen door een hartstilstand en heeft zijn ervaring met de hulpverlening opgetekend, lees hieronder zijn verhaal:

4 augustus 2016 kreeg ik, Frans te Brake, plotsklaps een hartstilstand, terwijl ik met 2 buurvrouwen, Miranda en Rita, buiten voor het huis aan het praten was.  Ik zakte in elkaar en gelukkig zagen zij gelijk dat het een hartstilstand was en zijn ter plekke gaan reanimeren. Een voorbijganger die tevens brandweerman was zag het gebeuren, belde 112 voor een hartalert voor een AED, (Automatische Externe Defibrillator) 2 ambulances, politie en brandweer.
Dankzij de goede aanpak van de twee bovengenoemde dames en ook vooral de AED van de Stichting AED Mook en Molenhoek die zeer snel ter plaatse was, leef ik nog. Ik ben 14 dagen in het Radboudziekenhuis opgenomen geweest en zij hebben daar een ICD (Implanteerbare Cardioverter Defibrillator) geplaatst.
Alleen de reanimatie had mij niet gered. Het is voor mij van groot belang geweest dat de AED uit Mook op tijd kwam om mijn hart te defibrilleren. Ik ben alle hulpverleners heel dankbaar, ik heb als het ware een nieuw leven gekregen dankzij een engel op elke schouder.
Vanuit deze plek wil ik iedereen hartelijk danken voor de goede hulp, de goede wensen en de lieve woorden en alle aandacht.

 

Stichting AED Mook en Molenhoek