De vrijwilliger

Het streven van de Stichting om Mook, Molenhoek en de Bisselt hartveilig te maken is volledig afhankelijk van de bereidheid van onze inwoners om zich in te zetten als vrijwilliger, na een opleiding reanimeren met gebruik van de AED te hebben gevolgd. Het is de vrijwilliger die start met reanimeren, ongeacht of er al een AED aanwezig is. En het is de vrijwilliger die na een oproep veelal als eerste bij het slachtoffer aanwezig is en met reanimatie kan aanvangen.

Om binnen het netwerk van de stichting als vrijwilliger uw inzet te kunnen verlenen, dient u te beschikken over een diploma reanimeren met een AED. Tevens moet u zich laten inschrijven in het register van HartslagNu, de instantie die u na een 112 melding oproept.
Het gaat overigens om een vrijwillig systeem en u verleent hulp als u daartoe in staat bent. Indien persoonlijke omstandigheden het niet toelaten om hulp te verlenen dan reageert u niet op een oproep. Ter geruststelling: er worden bij iedere melding bij 112 door HartslagNu 30 personen opgeroepen.
Iedere inwoner uit de kernen Mook of Molenhoek kan vrijwilliger worden. Ook u. In een korte cursus reanimeren met AED bediening - door professionele en gecertificeerde opleiders - wordt u opgeleid tot vrijwilliger. De opleiding is kosteloos. Er zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden:

  • een minimum leeftijd van 18 jaar;
  • over een goede gezondheid beschikken;
  • woonachtig in Mook of Molenhoek;
  • in bezit zijn van een mobiele telefoon;
  • registratie bij HartslagNu.

Om u op te geven stuurt u een e-mail naar

De gemeente werkt mee!

Burgemeester
Willem Gradisen


Het is HARTstikke belangrijk dat ook in onze kernen Mook en Molenhoek een stichting AED is opgericht.

De complimenten voor dit initiatief. Dat kan een stichting echter niet alleen. Het zijn altijd mensen die het moeten doen.

Stichting AED Mook en Molenhoek